Министерство на вътрешните работи вече ще провежда преди всеки протест строеви

...
Министерство на вътрешните работи вече ще провежда преди всеки протест строеви
Коментари Харесай

МВР ще строява полицаите преди протест, за да нямат бокс и значки

Министерство на вътрешните работи към този момент ще организира преди всеки протест строеви прегледи на полицейските чиновници, с цел да не се позволяват нарушавания при носенето на полицейска униформа или приложимост на непозволени помощни средства като бокс. Това излиза наяве от отговор на вътрешното министерство до " Сега " дали инспекцията за неразрешени стикери и значки по облеклото на служителите на реда, която беше разпоредена в началното на септември от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, е завършила.

От силовото ведомство дават отговор още, че в резултат на инспекцията, в регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, Варна и Ямбол са открити нарушавания на Наредбата за униформеното облекло и работното облекло за служебно прилагане в Министерство на вътрешните работи. Констатирано е, че чиновниците на реда смесват видовете униформи, предназначени за други държавни чиновници, както и отделните детайли от образците на униформено облекло. " Същите нарушения са отстранени навреме от съответните виновни ръководители, като в една от към този момент упоменатите дирекции са стартирани и инспекции по дисциплинарен ред ", прецизират от Министерство на вътрешните работи.

Проверката стартира седмица след всеобщия антиправителствен митинг на 2 септември под надпис " Велико национално въстание ", когато бяха снимани служители на реда с униформи, върху които има непозволени стикери и значки. Във вечертната емисия Новини на bTV пък беше излъчен репортаж на чиновник на реда, който държи бокс и се кани да го употребява против протестиращ. След митинга " Сега " попита дали тези нарушавания са установени навреме и дали ще има осъдени служители на реда. Вместо отговор обаче СДВР привика за пояснение репортера на " Сега " Мартин Георгиев. След това вътрешното министерство разгласи, че е разпоредена инспекция.

Преди по-малко от седмица министърът на вътрешните работи Христо Терзийски предложи нова директива за работата на служителите на реда, която да ги задължи да носят на униформите си самостоятелни идентификационни номера. В момента има директива, в която е записано, че униформеният състав носи самостоятелните идентификационни номера единствено при осъществяване на задания, директно свързани с защита на всеобщи мероприятия. Предложението планува и маскираните служители на реда при спецакция да имат такива цифри.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР